?>

Fabrice Muamba må indstille karrieren

Fodbold England gik i stå da de frygtelige tv-billeder af Fabrice Muamba gik landet rundt.

Fodboldfans glemmer aldrig de frygtelige tv-billeder af Fabrice Muamba der pludselig falder om på banen, under en FA Cup-kamp mod Tottenham.

Midtbanespillerens hjerte gik i stå i FA Cup-kampen mod Tottenham på White Hart Lane. Længe gik der rygter om at han var afgået ved døden, men han overlevede lykkeligvis, men lå indlagt i en måned.

Han var teknisk set død i  78 minutter efter sit kollaps midt i kampen. Det fortalte Boltons læge Jonathan Tobin til BBC, hvor han forklarer, at hjertet ikke bankede i over en time. I den tid kunne den livløse spiller heller ikke trække vejret selv. – Fra han kollapsede, til de nåede hospitalet, tog det 48 minutter. Derefter tog det yderligere 30 minutter. I den tidsramme var han rent teknisk død, siger Jonathan Tobin.

Sidste uge gennemgik han en hjerteoperation i Belgien med henblik på et comeback på højeste niveau

Siden mit hjertetilfælde og siden jeg blev udskrevet fra hospitalet, har jeg været meget positiv i forhold til chancen for at genoptage karrieren og spille for Bolton.

Men som del af min genoptræning rejste jeg i sidste uge til Belgien og søgte råd fra en ledende specialist, siger Muamba til Boltons hjemmeside og fortsætter:

– Han havde ikke de nyheder, som jeg havde håbet på, og derfor må jeg nu meddele at jeg stopper min karriere i professionel fodbold. Fodbold har været mit liv siden jeg var teenager, og fodbold har givet mig mange muligheder. Jeg elsker sporten, og jeg føler mig heldig, at jeg har fået lov til at spille på det højest mulige niveau, siger Muamba i en pressemeddelse, som Bolton har sendt ud.

Muamba spillede som senior for Birmingham og Bolton og nåede i alt 228 kampe samt i alt 57 optrædener for de engelske U-landshold.

Bolten meddeler at Muamba indstiller sin aktive karriere med øjeblikkelig virkning efter lægernes anbefaling.

Det gør ondt, men det er nødvendigt. Fabrice Muamba har besluttet sig for at stoppe sin karriere som fodboldspiller. Han har erkendt, at det er for farligt for ham at fortsætte som professionel fodboldspiller.

Muamba har for kort tid siden offentliggjort sin beslutning om at stoppe. Han er fuldkommen nedslået over, at han ikke kan fortsætte, men han prioriterer sit helbred højere end fodbolden.

TAGS: ,


Der er lukket for kommentar.

%d bloggers like this:
Live Score