?>

Ronaldo besejrede Tjekkiet 1-0

 

Ronaldo kunne med lidt held godt have scoret fire mål mod Tjekkiet. Real Madrid stjernen satte en fed streg under at, han er i en klasse for sig selv og slutrundens absolutte profil.

Kampen startede med et offensivt tjekkisk mandskab, der også i de første 10 minutter spillede bedst. Efterfølgende kom favoritterne fra Portugal mere ind i kampen, midtbanen begyndte at hænge sammen og de fik presset tjekkerne tilbage.

Cristiano Ronaldo havde et par gode løb frem i banen og selv om det tjekkiske forsvars fik ham lukket ned kunne man tydeligt se at de havde problemer med hans konstante rokeringer og side skifte med Nani.

Tjekkerne kom ikke til farlige chancer i første halvleg, og skal takke stolpen for at de ikke skulle gå til pause bagud med 1-0.

Ronaldo viste verdensklasse da han modtager en bold med ryggen til mål – som han tager ned med brystkassen og i samme bevægelse, vendte han rundt, og sendte et hårdt skud på stolpen uden Petr Cech kunne nå at reagere.

Anden halvleg kom tjekkerne aldrig rigtig ud til, og portugiserne dominerede totalt spillet. Indskiftede Hugo Almeida var tæt på, da han kraftfuldt headede et indlæg over målet.

Kort efter startede Ronaldo sit enmandsshow. På et frispark et godt stykke uden for feltet, gik han de sædvanlige skridt tilbage og stillede sig om som en anden superhelt – han hamre et skud afsted, der tordner mod det tjekkiske mål, men for anden gang i kampen ramte bolden stolpen.

Peter Cech holdt tjekkerne inde i kampen og med en klasse redning forhindrede han Joao Moutinho i at banke læderet op i nettaget. Portugisernes pressede tjekkerne helt i bund – imod slutningen af kampen, og man kunne fornemme at der lå et mål i luften. Nani havde et drøn af et skud på mål, men Cech viste klassen og slog bolde ud af feltet.

Ti minutter inden forlænget spilletid og eventuelt straffesparkskonkurrence kom målet. Portugal spillede sig flot igennem på højresiden, og sendte et perfekt slået indlæg ind mod et fremstormende Ronaldo der løb slalom løb forbi det tjekkiske forsvar og headede bolden hårdt ned i græsset og op over Peter Cech og ind i nettet til 1-0.

Efter målet viste Portugiserne at de har lært et par tricks af storebror Spanien, og med små korte præcise pasninger kørte de rundt med de trætte tjekkiske spiller og lukkede dem aldrig ind i kampen.

Men Tjekkiet fik alligevel tilkæmpet sig et hjørnespark i overtiden, samtlige tjekker inklusive målmanden Peter Cech stod i det portugisiske straffesparksfelt, men forgæves et dårligt slået hjørne sejlede ud til indkast, og Portugal er klar til EM-semifinalerne, hvor de skal møde vinderen af lørdagens dyst mellem Spanien og Frankrig.

 

TAGS: ,


Der er lukket for kommentar.

%d bloggers like this:
Live Score